Barokstijl Baroquestyle

Barokstijl Baroquestyle

De barok ontstond aan het eind van de 16e eeuw in Italië, met name in Rome. De Europese stijlperiode Barok begon in de 17e eeuw en duurde tot in de eerste helft van de 18e eeuw.  Weelderige krullen, volumineus, bladgoud, imposante meubels, pracht en praal, dramatiek: kenmerken van de barok stijlperiode. Een historische stijl die nog steeds volop gewaardeerd wordt bij liefhebbers van antiek en klassiek wonen.

De term barok wordt wel eens verward met de term rococo. Dit is niet zo gek, want de laat barok wordt rococo genoemd. Het leuke van barok is dat het niet alleen past in een klassiek of antiek interieur, maar ook in een wat strakker en modern interieur. Zo valt een barok woonaccessoires of meubel direct op. Barok staat garant voor een chique en weldadige uitstraling. 

Barok sierkussens, barok verlichting, barok fotolijsten, barok kandelaren, barok decoractie, het is allemaal te vinden in onze webwinkel. Barok heeft een feestelijke uitstraling, dus erg leuk om iemand een barok cadeautje te geven. Al onze barokstijl woonaccessoires komen van Dutchstyle, met zeer hoge kwaliteit en diversiteit. Maak u eigen stijl en sfeer met onze barok woonaccessoires, u zult zien dat het gemakkelijk met andere stijlen te combineren is! Kijk snel bij het kopje baroque en laat u verrassen door onze barok collectie.  

Terug naar blog